MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Onze schapen(vachten) komen grotendeels van de kudde van onze familie uit Panticeu in Roemenië. De schapen worden daar heel goed verzorgd. De natuur in Roemenië is overweldigend mooi en nog nauwelijks aangetast. De schapen eten dus echt puur natuur met veel kruiden, in een schone weidse bergomgeving, zonder vervuiling van bijvoorbeeld snelwegen of industrie. De schapen worden nog authentiek door onze familie, echte herders, gehoed, dag en nacht!

Er staat een mooi natuurfilmpje van Youtube op onze Facebookpagina gemaakt door de BBC. Het gaat ook een klein stukje (bij 6 minuten) over de wijze waarop de schapen in Roemenië nu nog steeds worden gehoed. Van harte aanbevolen om te kijken!

Onze schapen worden gehouden voor melk, kaas en uiteindelijk voor het vlees. Uitdrukkelijk willen wij vermelden dat een schapenvacht een restproduct is! Wat betekent dat de schapen niet geslacht worden om hun vacht.

De overige schapenhouderijen waar onze vachten vandaan komen kennen wij ook goed. Dit komt omdat we vroeger zelf jarenlang een familiebedrijf hebben gehad waarbij we de vachten verwerkten tot winterjassen. We hebben dus veel connecties in deze branche en we weten waar we op moeten letten. Wij willen eerlijk zaken doen en transparant zijn. Wij willen ons toe gaan leggen op MVO. Dat wil zeggen maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Al onze schapenvachten zijn gelooid met behoud van hun natuurlijke eigenschappen. De vachten zijn niet gebleekt of geverfd, ze zijn echt 100% puur wol en hebben een volledig leren achterkant. We werken aan een keurmerk voor onze schapenvachten. We zijn een officieel bedrijf, ingeschreven bij de kamer van koophandel en we hebben oog voor mens en dier.

Hopelijk geeft dit u voldoende vertrouwen in ons bedrijf en wellicht kunnen we in de toekomst iets voor u betekenen.

Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen!

CooozySheep